Babel

Wie wij waren is niet de waarheid

Locatievoorstelling Babel speelt zich af in het hart van Rotterdam. De voorstelling start in het Rotterdamse ZOHO waarna de spelers het publiek meenemen richting het dak van Station Hofplein. Hier ontvouwt zich het verhaal over een groep jongeren die zichzelf gijzelt. Met als ultiem doel de minister-president te dwingen naar hen toe te komen. Wat begint als een ludieke actie, wordt met het verspreiden van gijzelingsvideo’s steeds spannender en zet het hele land op de kop.

Doe wat je wilt, doe wat je voor ogen hebt.
D
oe dat waar je in gelooft en doe het op je eigen voorwaarden.
Op je eigen voorwaarden!

Babel gaat over hedendaags actievoeren. Geïnspireerd door de Britse graffiti kunstenaar Banksy werken de spelers van Jeugdtheaterschool Hofplein met theatermakers Sanne Verkaaik en Thomas Bijsterbosch aan een thrillerachtige locatievoorstelling in Rotterdam Noord. Het gaat hierbij om je eigen weg zoeken. Jouw creativiteit ontwikkelen en inzetten om daarmee invloed uit te oefenen én die in alle lagen van de samenleving te laten doordringen.

Let op: De ontvangstlocatie is gewijzigd naar het Hofpleintheater, Benthemplein 13 in Rotterdam. Hier kun je voorafgaand aan de voorstelling wat drinken. Vervolgens word je naar ZOHO begeleid, waar om 19.30 uur de voorstelling start. Tenslotte verplaatst Babel zich en speelt buiten verder op het dak van Station Hofplein, dat alleen per trap bereikbaar is.

 

 Babel

loading...

Creatives

Makers en Crew

Sanne Verkaaik  [regie & script]
Thomas Bijsterbosch [regie & dramaturgie]
Milan Schleijpen [regie assistent]
Yvette Bras [kostuums]
Marsha Agerbeek [rekwisieten]
Henry Alles [vormgeving]
Erik Alkema [visuals]
Diana Roos, Djoeke Westdijk [productie]
Jeroen Mes, Tom van der Linden [techniek]
David van der Wees [decorbouw]

 

Met dank aan:

Hofbogen en WIJkcoöperatie Rotterdam

 

 

 

YouTube

Foto's

Info

Dit evenement eindigde op 25 juni 2017