Dromen, of wat we nog niet wisten

Dromen, of wat we nog niet wisten Jeugdtheater Roosendaal, Rabobank Jongeren Cultuurprijs 2017, Theater na de dam, Nationale Jongerenherdenking, dondenherdenking, 4 mei

"Een originele en aangrijpende voorstelling om ons eraan te blijven herinneren altijd te blijven dromen"

De locatievoorstelling 'Dromen, of wat we nog niet wisten' neemt je mee langs verschillende locaties in het iconische klooster Mariadal in Roosendaal; van de kleinste kamertjes tot de prachtige kapel. Het vertelt het verhaal van de nonnen en Pater Averdieck, die Joodse kinderen een schuilplaats bieden in hun klooster en daarmee een groot risico nemen. Wanneer er Duitse officieren aan de deur bonken, breekt de paniek uit.

Wat zou jij doen als je voor onmogelijke keuzes wordt gesteld? Hoe kies je, en waarom? Een absurde, beeldende voorstelling over verraad, liefde en vechten voor je idealen; gespeeld, gedanst en bezongen door de spelers van Hofplein Roosendaal.

Jeugdtheater Hofplein Roosendaal vertelde al eerder verhalen over slachtoffers, verzetshelden en hun dromen die nooit verwezenlijkt zijn. Afgelopen jaar maakten zij de eerste editie van de voorstelling ‘Dromen, of wat we nog niet wisten’, dat bekroond werd met de Rabobank Jongeren Cultuurprijs 2017.

Voor deze nieuwe editie ‘Dromen, of wat we nog niet wisten’ hoef je de vorige voorstelling niet gezien te hebben. De voorstelling bevat nieuwe verhalen en locaties die geïnspireerd zijn op één van de Stolpersteine. De ‘struikelstenen’ zijn koperen steentjes aangebracht op de trottoirs voor huizen van Joodse slachtoffers en verzetsstrijders. Door heel Europa liggen 30.000 Stolpersteine verspreid, waarvan 28 stenen in Roosendaal. Voor het klooster Mariadal, waar de voorstelling plaatsvindt, ligt ook zo’n Stolpersteine. Deze herdenkt Pater Alphonsus Averdieck, die een belangrijke rol speelt in deze locatievoorstelling.

Theater na de Dam
De Hofpleinvoorstelling ‘Dromen, of wat we nog niet wisten’ is o.a. onderdeel van Theater Na de Dam. Op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling ‘Dromen, of wat we nog niet wisten’ is die avond te bewonderen als onderdeel van de Nationale Jongerenherdenking in De Kring Roosendaal. Een herdenking, als aanvulling op de Nationale Dodenherdenking, voor jongeren om op een geheel eigen manier stil te staan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden.

In de pers
De Bode | De Gazet | Roosendaal op internet | Roosendaal Nieuws | Spotlight 

Speeldata
Klik op een van de data voor het reserveren van kaarten.

vr 4 mei 16.00 uur (pre-première)
vr 4 mei 21.00 uur (première)
za 5 mei 13.00 uur
za 5 mei 16.00 uur
zo 6 mei 13.00 uur
zo 6 mei 16.00 uur
do 10 mei 13.00 uur
do 10 mei 16.00 uur

Met dank aan:

 


Dromen, of wat we nog niet wisten

    Foto's

    Info

    Dit evenement eindigde op 10 mei 2018