Nationale Jongerenherdenking

Op 4 mei zijn we twee minuten stil. Twee minuten waarin we samen oorlogsslachtoffers herdenken. In 2018 vindt de tweede editie van de Nationale Jongerenherdenking plaats. Een herdenking, als aanvulling op de Nationale Dodenherdenking, voor en door jongeren om op een geheel eigen manier stil te staan bij de oorlogsslachtoffers van alle tijden.

Tijdens de Nationale Jongerenherdenking kun je in Rotterdam en Rosendaal herdenkingen bijwonen en meedoen aan allerlei activiteiten rond het thema herdenken. Met je eigen telefoon neem je deel aan het Smartphone Orchestra. Er zijn optredens van bekende artiesten, optredens en vlogs van jongeren, je kunt meepraten over wat herdenken betekent en een theatervoorstelling bijwonen.

Via de website van de Nationale Jongerenherdenking kun je je ook verdiepen in het thema herdenken of met de hele klas aan de slag.

Stichting Nationale Jongerenherdenking is in 2017 ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en Luxor Theater Rotterdam.Nationale Jongerenherdenking

loading...

    Foto's

    Info