Queen Election Zomercarnaval Rotterdam

TROPISCH CARNAVAL

Jaarlijks wordt, in aanloop naar de Straatparade, via de Queen Election door een deskundige en onafhankelijke, neutrale jury een Queen Zomercarnaval gekozen. Dit jaar strijden 8 queens van carnavalsgroepen om de felbegeerde titel. Hun roots liggen in Aruba, Curacao, Suriname, Kaap-Verdië, Indonesië, Nigeria en Colombia.

De Queen Zomercarnaval is in de eerste plaats de ambassadrice voor Zomercarnaval Nederland. Daarvoor zijn diverse representatieve kwaliteiten vereist. Zij zal deze rol niet alleen in Nederland vervullen, maar ook een aantal keren in het buitenland. Dan ontmoet zij vertegenwoordigers van vele lagen van de bevolking, inclusief overheden (minister van onderwijs in januari 2018), zakenleven, sociale groeperingen enz. waarmee zij in gesprek komt. Daarvoor is o.a. vereist. Tevens moet zij. Zij moet tropisch carnaval uitstralen.
De Queen Election is dus geen schoonheidsverkiezing. Het gaat om de carnaval spirit.

Tijdens de Queen Election tonen de 8 queens hun dans- en ritmegevoel (1e ronde), hun kennis van o.a. de filosofie van Zomercarnaval en hun gvoel voor gala (2e ronde) en hun “carnavalsgevoel” in de 3e ronde. Dit is de wervelende show waar iedereen voor komt: elke queen danst met dansers en danseressen van haar carnavalsgroep in prachtige kostuums op opzwepende carnavalsmuziek. Deze ronde is de brug naar de Straatparade: een voorproefje van wat de groepen op 28 juli op straat gaan presenteren!!

De Queen Election vindt plaats op zaterdag 14 juli a.s. in het Hofpleintheater.
Aanvang: 19.00 u (zaal open 18.00 u) Toegang: € 12,50Queen Election Zomercarnaval Rotterdam

loading...

    Foto's

    Info